dinsdag 10 juni 2014

Jumpsuits! Van La Maison Victor

La Maison Victor, ik had er nog nooit van gehoord. Tot ik op facebook bij "de stoffemiekes" en "naaien voor vriendinnen" terecht kwam. La Maison Victor is een tijdschrift met patronen. Super leuk boekje!
Ik maakte de Ally jumpsuit uit La Maison Victor, 2 keer zelfs! Ah ja zo'n mooi kledingstuk...
Mijn kinderen zouden er mooi mee staan dacht ik en ik had gelijk! 
Ze zijn super schattig!
Dit is de foto uit La Maison Victor:
Dit werden mijn versies:
Ik heb alle patroondelen behouden, maar zette het helemaal in elkaar met een Engelse naad. Geen onafgewerkte naden binnenin!
Het knopenpat heb ik onderaan naar binnen afgewerkt ipv het voorgeschreven vierkantje met kruisstiksel.
Ik kocht leren veters als striklint. 
De Engelse naad geeft het voordeel dat we de broek kunnen oprollen en toch een mooie afwerking zien.
Hier zie je de binnenkant, ter hoogte van de taille loopt een tunnel, omdat ik ook de broek en het bovenstuk met de Engelse naad aan elkaar zette, is de tunnel bijna onzichtbaar. Mijn hart (ik ben nogal Pietje precies) maakt daarvan een sprongetje ;-)
Knoopjes van Veritas
Stofjes en leren veters komen van de vrijdagmarkt in Maastricht.

30 opmerkingen:

 1. Die zijn super mooi en staan de kindjes beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Ik twijfel echter dit zelf te maken voor mijn kleuter. Kunnen ze dit zelf gemakkelijk uitdoen om naar toilet te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter van 6 jaar heeft er geen problemen mee, maar mijn dochter van 3 kan het niet zelf uit en aan doen. Ze kan er dus niet mee naar school. Maar in het weekend zijn we altijd samen en dan help ik haar. Ik heb ook gedacht aan kamsnaps, maar die krijgt ze ook moeilijk open. Knoopjes vind ik mooier dan drukknoopjes, dus koos ik daar voor.

   Verwijderen
  2. Heel erg mooi en zo schattig allebei in zo'n geweldige jumpsuit. Ik heb hem geknipt en ga er vanavond mee verder. Ik maak tussen de benen een sluiting met kamsnaps, ivm luier verschonen. Leek mij wel zo handig ;)

   Verwijderen
  3. Goed idee! Ben benieuwd naar het resultaat!

   Verwijderen
 3. Kei chic! Weer goed gedaan ! Doe zo voort zou ik zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel.mooi! En zo netjes afgewerkt! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, sjiek! Oprecht jaloers! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik ook vaak last van, maar zolang het gezonde jaloersheid is kan het kwaad hé, ik beschouw het als een super compliment!

   Verwijderen
 6. Ik vind ze nog mooier dan in de boekjes, hopelijk maak ik er ook zo'n mooie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk! En toffe stofjes ook voor zo'n jumpsuit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai! Superschoon! Echt leuke stofjes ook. Ik zag het tijdschrift staan, bladerde erin en bedacht dat ik thuis nog voldoende patroontjes had die ik nog niet gemaakt heb. Maar ik denk dat ik het morgen toch ga halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw!!! Prachtig!!! Deze ligt geknipt klaar maar ik vond nog geen moed om eraan te beginnen... En jij maakt er zo maar eventjes twee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even verbeteren "zo maar eventjes twee" dat duurde wel een aantal uurtjes hoor ;-) Waarschijnlijk ook omdat ik tijdens het naaiproces moest zien of alles met de Engelse naad zou lukken, al dat tekenen en knippen neemt meer tijd in beslag dan het in elkaar naaien! Dus starten maar zou ik zeggen! :-)

   Verwijderen
 10. Zo tof, Mieke, echt twee prachtstukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Superleuke items allemaal! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo, wat super! Ik ben op zoek naar een patroon voor een jumpsuit maat 74-80. Iemand een idee waar ik dit kan vinden, heb al op google gezocht... Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zat te worstelen met de knopensluiting zoals LVM omschreef, dus via google kwam ik hier terecht. Dit is een handige oplossing, ik ga hem ook gewoon naar binnen doen! Lang leve blogspot ;-) Bedankt voor het delen, mooie jumpsuits hoor! En netjes afgewerkt, zoveel geduld heb ik nooit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen