donderdag 7 augustus 2014

Mijn eerst Mara bloesje

Compagnie M, ondertussen door u allen gekend, maakt prachtige patronen! En wat een tempo...ik kan niet volgen met naaien! De Louisa jurk maakte ik al eerder. Het Lotta dress patroon ligt geprint klaar, maar dat aan elkaar kleven vind ik een vreselijk werkje! Dat komt nooit goed uit bij mij... Ik moet eens uitkijken naar een copycenter in de buurt waar het redelijk van prijs is om dit op A0 of A1 te drukken. Als iemand zo'n copycenter weet in of dicht bij Vilvoorde? Eergisteren, rond 21u kreeg ik het idee om aan het Mara-bloesje te beginnen. Na een werkdag al wat vermoeid maar met volle moed begon ik er aan. Het patroon lag al een hele tijd klaar, overgetekend en al, maar ik wist niet meer zeker of ik met of zonder naadwaarde had genomen. Dus dacht ik, voor alle zekerheid teken ik het er maar bij. Om dan een uur later, tijdens het in elkaar zetten te ontdekken dat er toch iets niet klopt, terug alles uit elkaar gehaald, sommige delen opnieuw geknipt. De klok tikte onverstoord verder en mijn ogen vielen half toe, maar ik beet op mijn tanden en zette door, ik wou dat bloesje af hebben! Uiteindelijk is het gelukt, op de knoopjes na, ik kroop tevreden onder de lakens! De volgende morgen, fris en monter zag ik toch dat het hier en daar iets minder fraai afgewerkt was dan ik dacht... Ach, het is draagbaar en ik kan aan het volgende patroon beginnen. Joehoe!
Een zeer gemaakte lach. 
Een natuurlijke pijpenkrul-staart <3

Ik koos voor het vlindermouwtje, omdat er dan gemakkelijk een vestje over kan, want de zomer duurt hier meestal toch niet lang. 
En afschuwelijke standaard knoopjes, die ik nog wil vervangen door schattig rose exemplaartjes (als ik nog eens in de winkel geraak). 

Stof: Liesellove
Biaislint en Knoopjes uit de voorraaddoos

19 opmerkingen:

 1. Mooi bloesje, toffe stofkeuze en prachtige pijpenkrul!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, je koos er het perfecte stofje voor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat stofje lag hier al even, dus "rijp" om te in te knippen, heb weer heel wat nieuwtjes, maar die moet ik eerst nog bewonderen voor ik er in durf knippen ;-)

   Verwijderen
  2. Dat ken ik, vaak aaien en weer opplooien… :-)

   Verwijderen
 3. Schattig!! en voor je patroon printprobleem: ik had hetzelfde probleem met zonen09 patronen en heb onlangs in het copycenter van Eppegem een A0 laten printen voor 4 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. weer een geslaagd projectje! super gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi bloesje! Wat een schattige pijpenkrulstaart

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze is om op te eten, fake-lach inclusief! Mooitje die Mara, die knoopjes storen me eigl niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze ga ik minimum 2 maanden bewaren in mijn mailbox ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het bloesje is heel mooi proficiat groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooie versie in een prachtig stofje! Ik maakte net dezelfde fout met de naadwaarde en heb ook wat moeten foefelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig! Zo schattig, het plaatje klopt helemaal

  BeantwoordenVerwijderen