donderdag 14 januari 2016

Candy dress LMV

Na Kerst komt Nieuwjaar, met nieuwjaarsbrieven. Dus we hadden nog een nieuw kleedje nodig!
Ik maakte de Candy Dress van La Maison Victor uit de lente editie van 2014, 
Een gespikkelde zachte stof, buitenkant jersey, binnenin badstof. Geen idee hoe je dit soort stof noemt. Het komt van bij Stich en Co in Mechelen. Ik kocht het toen we daar op stap waren met de mini-blogmeet-collega's.
Voor de smalle dochter maakte ik een kleinere maat dan gewoonlijk,
maar verlengde veel! Uiteindelijk past het perfect :-)
Ik zoomde de kanten om, want de badstof rafelde toch wat uit en 
ik wou het risico niet lopen om met een half kleed op het feest aan te komen!
Een zwart satijnen biaislint (dat ik dubbel stikte) maakt het echt feestelijk.
De dubbele mouw, als je in de mouw kijkt zie je geen onafgewerkte stof of stiksels,
Een vestje van JBC met een bonten kraagje (het kraagje kan er af dmv knoopjes), 
ook een feestelijk tintje.
En ja...mama en papa dragen een bril, 
Julie kreeg helaas ook een bril op haar snoet.
Julie vindt het super, ze wou het al lang...

Zo zei ze steeds bij de optiek als ik mijn lenzen ging bestellen, "Mama, ik wil ook een bril!" Ze meende het, ze keek rond in de winkel alsof we in de snoepwinkel wandelden. Het enige wat je kan krijgen is een zonnebril zei ik resoluut. "Maar mama ik zie niet goed hoor."
Ik gaf er niet veel gehoor aan, ze wou een bril, enkel omdat ze het leuk vond dacht ik.
In haar schoolagenda stonden plots veel fouten, ik riep haar op het matje. "Dat komt omdat ik het bord niet goed kan zien, ik zit nu op de laatste rij in de klas."
Bij het volgende bezoek aan de optiek vroeg ik of hij een test kon doen, zijn verdikt: maak maar een afspraak met de oogarts, jouw dochter ziet echt niet goed.
Slik...

Ik belde de oogarts, afspraak binnen 6 maanden!! Ondertussen was het medisch schooltoezicht en ook daar kregen we een brief mee met het verzoek een oogarts te bezoeken. Ik was voorbereid, in mijn hoofd zag ik het kind al met een bril, maar toen we bij de oogarts kwamen was het verslag erger dan ik me had voorgesteld. Ze heeft -1 en -1,25 Voor jullie misschien niet zo extreem, maar voor mij was het een shock!! Zelf ben ik begonnen aan - 0.25 op mijn 16de en vandaag heb ik -1.75 (ben nu 34). Als zij op haar 8ste al begint bij -1.25... 
De bril komt van bij Vip-opticien te Vilvoorde, prima service en snelle levering.
De buitenkant is zwart en de binnenkant donker turquoise. 
Het kind is content,
eindelijk een bril,
eindelijk ziet ze goed...

25 opmerkingen:

 1. Die mini blogmeeting zegt mij nog iets ;)
  Zalig mooi stofje voor een super leuk kleedje... en die bril, die staat haar goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was toen koud,maar gezellig en die luxe-chocomelk doet me nog watertanden ;-)

   Verwijderen
 2. Ik herinner me die miniblogmeeting ook nog ;-) Ik heb wel nog niks gemaakt met het stofje dat ik daar kocht, dat komt nog wel.
  Mijn dochter is ook een brillendraagster, zij is 7 jaar en zit op - 1,75, ook al behoorlijk wat. Maar ik vind haar eigenlijk mooier met bril dan zonder, en zijzelf gelukkig ook. Zie het als een extra mode-accessoire ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wennen, maar ze staat er wel mee. Binnenkort zijn we dat gewoon en vinden we het misschien gek om haar zonder bril te zien ;-)

   Verwijderen
 3. Ze staat prachtig met haar bril! Ik begon met een bril op 4 jaar en tegen haar leeftijd zat ik met dezelfde score -1 en -1,25. Ben ondertussen 26 en op die 22 jaar tijd is dat traag achteruit gegaan maar nog geen bokaal glazen :-D Zit nu aan -4,75 en -5 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man heeft ook -4,5 en -5 dus de toekomst ziet er op dat vlak niet echt rooskleurig uit, maar een bril is idd het minst erge, er zijn veel ergere dingen in het leven...

   Verwijderen
 4. oh en zelf al gaat het sneller achteruit dan gedacht, moet je ook niet wanhopen: de dag van vandaag zijn het echt geen bokaalglazen meer dat ze in monturen stoppen ... Mijn man heeft -7 en draagt een 'gewone' bril met een normale dikte van glazen en dit ook zonder dat dit fortuinen (meer) heeft gekost :-) Leuke jurk, blijft een toppatroon die Candy .. Ik heb deze jurk in een vergelijkbaar sweaterstofje gemaakt zonder de dubbele mouw en dus met rafelige zomen ... dat uitrafelen valt bij dergelijke stoffen goed mee (ik heb na meerdere wasbeurten nog steeds een intacte jurk), zodat dubbelen eigenlijk niet hoeft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moh wat een mooi kleedje en een mooie dochter! Deze bril flatteert haar enorm, en gelukkig zag ze een bril wel zitten 😊😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kind is dolgelukkig :-) En wij zullen er wel snel aan wennen ;-)
   Bedankt voor de complimentjes!

   Verwijderen
 6. Moh wat een mooi kleedje en een mooie dochter! Deze bril flatteert haar enorm, en gelukkig zag ze een bril wel zitten 😊😊

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige jurk. Een bril kan een mooi mode-accessoire zijn. Als je het zo bekijkt is een bril dragen helemaal niet erg. Ik ben zelf een brildragen en kies mijn montuur altijd zorgvuldig uit. Ik zie het echt als een praktisch mode accessoire. Ik krijg constant opmerkingen over mijn "mooie" bril. Zelfs toen ik in New York was kreeg ik veel complimenten over. En dan ben ik blij dat ik het weer goed voor mekaar had met mijn keuze. Jullie hebben een goede keuze gemaakt qua montuur. Ze staat er heel goed mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op die manier had ik het nog niet bekeken, maar het kan idd een aanvulling zijn van je outfit :-)

   Verwijderen
 8. Mooi kleedje en hele mooie bril! Mijn dochter draagt ook een bril, al van haar 1,5 jaar. Haar ene oogje draaide wat weg dus ik dacht dat ze een lui oogje had of zo. Het verdict bij de oogarts was niet wat ik verwachr had.... ene oogje - 5,5 en het andere oog -7... slik, ik,heb toen een hele dag geweend! Ik kon het eerst ook niet geloven want zowel mijn man als ik dragen geen bril. Ik vond het toen zo erg. Achteraf gezien, het is maar een bril natuurlijk, ondertussen is Fleur bijna 8 en haar ogen zijn gelukkig niet verslechterd. De brilletjes zijn tegenwoordig zo mooi! Ik ben gisteren nog met haar een nieuwe gaan kopen voor tegen de communie, bruin aan de binnenkant en groen-blauw aan de binnenkant, binnenkort op mijn blog ;-). Groetjes, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een verhaal, dan is dat van ons peanuts! Zo klein en al zo'n slecht zicht :-(
   Gelukkig is het te verhelpen met een bril, een bril is niets waar mensen van opkijken, het is heel normaal.
   Ik ben benieuwd naar de foto's ;-)

   Verwijderen
 9. Heel mooi! Ik draag een bril sinds mijn 12e, en ik heb nu -3 aan elk oog. Ik wissel bril en lenzen af; jouw dochter heeft een super mooie bril gekozen en hij staat prachtig bij haar gezichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zowel de bril als de jurk staan haar super!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Erg mooi, die jurk! (de stof heet French terry)
  En je dochter is superhip met haar bril, de Zoon hier draagt ongeveer dezelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi, simpel en smaakvol. Zo moet dat zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw super! Het plaatje is echt compleet!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw super! Het plaatje is echt compleet!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En wat ziet er ze goed uit,
  een heel casual stofje maar je hebt er een chique outfit van gemaakt!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen