maandag 23 maart 2015

Een frisse start!Ondertussen zijn we eind maart...

Lang niet geblogd, ik had een pauze nodig. De welbekende winterdip, waar wel meer blogsters last van leken te hebben, wist ook mij te vinden. November, december en januari waren zware maanden voor ons. Veel leed in de familie...het laat je weer even stilstaan bij de kleine zaken. "Je moet genieten van elke moment want het leven kan oneerlijk toeslaan." Maar dat genieten kwam hier niet. Ik voelde me ellendig, het was koud en bijna elke dag donker en grijs. 

Ondertussen schijnt de zon en proberen we alle verdriet een plaatsje te geven. Om me wat op te vrolijken besloot mijn man terug een eigen naaiplekje voor mij te voorzien. Vroeger, toen de kindjes nog klein waren, sliepen de zusjes samen op een kamer en de andere kamer gebruikte ik als naaikamer. Maar toen de dochters steeds minder goed sliepen hadden we besloten mijn naaigerief in de living te zetten en de kindjes elk een eigen kamer te geven. Voor de kinderen was dat super leuk, maar al snel werd ik de rommel in de living beu. 
Ons interieur is strak, zwart-wit en minimalistisch, daar past geen naaimachine, overlock, strijkplank en stapels dozen met founituren en stof bij. 

Ons huis telt niet zo veel kamers, dus een eigen bureau dat groot genoeg is voor de 2 machines was niet zomaar ergens neer te zetten. 
We zouden de berging gaan gebruiken, wat in de berging zat verhuisden we naar de garage. Maar dan moesten we een toilet opofferen... Dat zag mijn man niet zitten. Uiteindelijk zijn we tot het besluit gekomen om de berging te gebruiken als naaikamer/gastentoilet. Ik zie de frons in uw wenkbrauwen al voor me :-) Maar het valt super goed mee! De toilet wordt enkel gebruikt als er bezoek is (of voor dringende plasjes van onze kindjes) en dan naai ik natuurlijk niet. Zelf gebruiken we de toilet in de badkamer. 

Het is een tof kamertje geworden! De zin om te naaien komt terug, mijn hoofd barst alweer van de ideeën. Nu nog tijd vinden om weer aan de slag te gaan. 

Ik was vergeten om de VOOR-foto's te nemen, de foto's zijn genomen tijdens de eerste werken. Maar zo hebt u wel een beeld van hoe het was. Ons huis werd al volledig gerenoveerd enkel deze berging moest nog aan beurt komen. 
Roze tegels en een vloer met barsten, lelijke buizen die op de muur lopen.

Achter deze nieuwe wand zat vroeger een deur naar de keuken, tijdens de werken aan de keuken werd deze dicht gemaakt, in de keuken staan er nu grote ingemaakte kasten voor.

De ruimte is ongeveer 2.5m op 2.5m

Dit is het resultaat:
Nieuwe laminaatvloer, hangtoilet, handwasserje. In de spiegel ziet u al een glimp van het naaigedeelte.

Zwart-wit zoals de rest van ons huis.

De tegels werden geschilderd.

Ik vond een mat zwart vuilbakje en wc-borstel bij Ikea!

En nu het belangrijkste gedeelte :-)
De OSB-platen (platen met zichtbare vezels) werden geschilderd en dat geeft een speciaal effect.

Genoeg plaats voor mijn 2 bernina'tjes :-), een magneetbord en 3 potjes om kleine spulletjes in op te bergen. Nu zitten mijn scharen en zo er in, lekker handig. Onder de bureau staat mijn snijmat. Ze is een beetje te groot om handig op te bergen, maar daar onder staat ze prima.

De stoffen die ik verkoop en gebruik voor de bestellingen ligt in de kast, mijn andere stoffen zitten in de garage.

In de andere kast zitten naaiboeken, fournituren en ander naaigerief dat ik veel gebruik, de rest zit ook in de garage. 
Wat ben ik blij met het nieuwe plekje, helemaal voor mij!

De oplettende lezer zag natuurlijk onmiddellijk dat de lamp onder de kast nog moet gehangen worden, daar hangen de elektriciteitsdraden al klaar voor, nu nog even wachten tot handige Harry langs komt om dat aan te sluiten...

Kasten: Ikea
Wc-accesoires: Ikea 
Bureau-accesoires: Ikea
Ja ik ben fan van Ikea ;-)

16 opmerkingen:

 1. An Vanden Broeckmaandag, maart 23, 2015

  Amai kei chique... Daar moet ik ook nog werk van maken. Zodra de zoon zijn rommel weg is uit onze slaapkamer, komt daar mijn werkplekje. Ik zie het al helemaal voor mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar waarom ook niet, he? Het vergt wat creatief zoekwerk, maar het resultaat is leuk. Maar ik moest wel 3 keer kijken naar die ongelooflijk nette stapeltjes stof in jouw kast!! Heb je die op karton gewikkeld? Die stapel ziet er bij mij toch wel even anders uit (lees: schots en scheef) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stof zit inderdaad op karton gewikkeld, dat komt zo van de groothandel :-) Ik heb geluk dat die stofbalen precies in mijn kast passen. Ik word er in ieder geval vrolijk van!

   Verwijderen
 3. Mieke, ik wens je veel plezier met je nieuwe start! Opgeruimd in je omgeving is rust in je hoofd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo een mooi hoekje hebben jullie en die wc stoort niet en is toch gemakkelijk ;-) als je dringend moet gaan...De combinatie zwart/wit is heel mooi en de gekleurde accenten zijn goed gekozen:stofjes,handdoeken in je mandje.Heel leuk en nu wachten we op je creaties

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt een heel knap resultaat! Fijn hoe alles goed werd doordacht en afgewerkt! Ik wens je alvast veel geluk bij je nieuwe start!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaw! Knap werkplekje! Hopelijk helpt dit je verder om uit je winterdip te komen. Goede moed en ik ben al benieuwd naar je volgende creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniaal! Ik moet hier dringend mijn werkruimte eens aanpakken, dus ik ben zo vrij geweest jouw combiné'tje te pinnen als inspiratiebron. Compact, schoon om te zien, georganiseerd... precies wat ik nodig heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk naaihoekje

  Tina
  www.driecreatievebijtjes.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heeeeeeeeeeeeeel mooi gedaan dat geeft je meer goesting om van alles te maken groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 10. amai jaloers! Ik heb mijn naaiplek ook moeten afstaan... allé ja, met dochter 2 op komst verhuizen we naar de zolder die ondertussen was ingericht als naai-atelier. Dus hopla, weer alles naar beneden maar ook hier een strak interieur en mijn man wordt zot van mijn naaimachines op de bureau. Voorlopig staan alle dozen met stoffen mooi gesorteerd in de zolderberging dus moet ik vol discipline in & uithalen om aan de slag te gaan...een hele uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. woow! en wat ziet het er netjes en strak uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb sinds de verhuis ook een eigen naaiplekje en daar ben ik superblij mee. Op zo'n mooie inrichting als bij jou moet ik nog wel even wachten, nog veel dringender werken in huis...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk zeg! Mooi zo in het zwart en wit, helemaal mijn ding! En goed gevonden die combinatie, waarom eigenlijk niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Knap gedaan! Met die handige Harry zit het wel snor! Die inspiratie volgt ook wel. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het leuke van een blogmeet: ontdekken van blogs!! Volgende keer een babbel doen! Maar zo veel volk gisteren!!
  Héél erg toffe blog! Ik ben fan ...
  En wat een prachtige naaitafel......heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen