maandag 30 juni 2014

Vreugdedansje

Eindelijk is hij af! Mijn rode jurk waar ik u eerder al over vertelde. Het rode-jurk-verhaal begon bij het overtekenen van het patroon. Dat verliep niet echt vlot, hier kunt u uw geheugen even opfrissen. Het knippen en in elkaar naaien van de jurk ging wel heel vlot! En dan.... dan moesten er op de mouwen nog knoopjes genaaid worden. Maar ik vond niet de juiste knoopjes, of ik vond ze wel maar dan maar eentje en ik moest er twee identieke hebben. Uiteindelijk vond ik knoopjes bij Veritas! Ik naaide de knoopjes op mijn jurk en toen legde ik de jurk opzij. Daar lag ze dan nog eens weken te wachten op een fotoshoot. Gisteren hadden we familiefeest. Ik nam de jurk mee en sleepte de zus mee naar buiten om wat foto's te nemen. En voila hier is hij dan * Vreugdedansje *
Het is een dikke tricot, dus heel warm!
Met weer heel wat aanpassingen om mijn  maatje 38 bovenaan te laten doorlopen naar mijn maat 42 ter hoogte van mijn heupen. 
Een oversized kraag, wat de jurk zo speciaal maakt. 
En de knoopjes!
De plooitjes die het buikje wat verdoezelen ;-)
En een ongestreken onderkant, ik wou de split toch even tonen. Ik dacht namelijk dat dat niet zou gaan in tricot, maar het ging heel vlot zelfs.

Zo, de jurk hangen we in de kast want we gaan eerst genieten van het zalig warme zomerweertje!

11 opmerkingen: