dinsdag 20 mei 2014

Zomergarderobe

Na een maand blogpauze ben ik er weer. Ik heb wel genaaid in die maand, maar voor bloggen was er geen tijd. Of beter gezegd, ik maakte er geen tijd voor. Ik genoot van zeldzame avondjes in de zetel! Ik had er nood aan! "De boog kan niet altijd gespannen zijn." is een spreekwoord dat de laatste maand het beste omschrijft. Maar nu ben ik terug met opgeladen batterijen. 

Voor Julie moest ik een hele nieuwe zomergarderobe maken, ze heeft een flinke groeispurt (enkel in de lengte) gemaakt. Kleedjes maken vind ik super leuk, want dat gaat snel. Daar hou ik van, bij mij moet alles vooruit gaan. Broeken daar ben ik wat langer aan bezig omdat ik steeds veel aanpassingen moet doen. Rokjes zijn nog gemakkelijker en nog sneller, u ruikt het bandwerk al zeker?! 
Eerst een kleedje dat ik op een zondagavond nog snel maakte. Op het briefje in de boekentas stond "maandag komt de schoolfotograaf, hoe meer kleur in de kleding, hoe mooier de foto's". Ik had een mooi fel gekleurd stofje dat zou matchen bij het jurkje van Amelie. Het werd een SVDHZ-jurkje (weeral ja, maar op een zondagavond moet ik iets maken dat ik uit hoofd kan, zonder teveel nadenken) ik voegde wel een stolpplooi toe. 

De meisjes op de schoolfoto's, de kleur spat er van af! (ik nam een foto van de foto's, dus de kwaliteit is niet goed)
Trots op mijn prachtmeiden! ❤️

12 opmerkingen: