vrijdag 8 mei 2015

Het begin van een nieuwe periode

Jullie konden in een vorig bericht lezen dat ik een dipje heb doorstaan, ook op gebied van naaien lag alles even stil...

Het eerste project dat ik terug maakte was een truitje voor dochter Amelie. Zij is altijd blij met wat ik maak voor haar en een positieve reactie was alles wat ik nodig had om terug in gang te schieten ;-)

Het is de trui met knopen op de schouders uit Stof Voor Durf Het Zelvers 2. Niet moeilijk om te maken en toch een leuk patroon omdat je eindeloos kan variëren door verschillende stoffen te combineren.
Ik gebruikte een gestipt katoentje in combinatie met een ongelooflijk zacht tricotje. De trui werd al meermaals gewassen en in de droogkast gedroogd voor de foto's ervan werden genomen. Maar hij blijft even mooi en zacht.

De voorgeschreven knopen verving ik door gouden kamsnaps, voor mijn dochter van 4 gemakkelijker om zelf open en dicht te doen.
Wat ik ook nog aanpaste is de lengte van de trui. Hij viel wat kort uit, daarom zette ik er onderaan een boordje aan ipv om te zomen.

En de dochter....die was zoals gewoonlijk super fier! En heel de wereld mag het van haar horen: 
'Mijn mama heeft mijn 'tjui' (trui) zelf gemaakt!'


17 opmerkingen:

 1. Leuk truitje! Altijd benieuwd om jouw creaties te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Fijn te horen dat je naaidipje over is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gemaakt,fan van de laatste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zie hoe fier ze is :-)! Heel schoon gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij dat je er weer zin in hebt gekregen :-) Mooi truitje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die trui ziet er zalig zacht uit! Ik kan het geloven dat je kleine meid trots is! Blij dat de dip voorbij is, benieuwd naar het volgende...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alweer een geweldige creatie van je! En hoe maak je die foto's toch steeds zo geweldig?! Zijn het de fotograaf, het fototoestel of de achtergrond? Volgens mij zijn het gewoon die geweldige kids van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie trui! Mijn kids reactie is ook standaard tegen anderen dat ik het maakte en die snaps zijn mijn favo kleur, deze week gebruikte ik mijn laatste helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knappe trui en dochter! Ik heb hier ook ook een vier jarige tJuien-fan. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi! Hij ziet er echt zalig uit. Als ik deze zie dan denk ik dat ik me er ook maar een aan moet wagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie trui! Schattige meid!
  Ik heb hier ook zo'n fiere dochter in huis, als ze iets zelfgemaakt aan heeft, dan mag heel de wereld het weten, leuk toch hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen