donderdag 3 juli 2014

Kant is weer in!

Althans dat hoorde ik vertellen, ik volg de mode niet zo nauwgezet. In de les moesten we één blouse maken, die liet ik hier al uitgebreid zien, en twee kleedjes. Ik maakte er drie, een bruine in katoen, een rode in tricot en de laatste is een zwarte in kant. Het is een heel eenvoudig model, alweer aangepast naar die rare maten van mij. Een onderkleed in zwart zijde-achtige stof met een redelijk doorzichtige kant over. Er zit een rits in het onderkleed, de kant is heel rekbaar en daarom stak ik er geen moeite in om daar een rits in te steken, zou toch geknoei worden omdat de kant zo stretcht. Normaal gezien zouden er mouwen aan komen, maar in de laatste les kwamen er twee baby's op bezoek (van medeleerlingen die tijdens de laatste weken van het schooljaar bevallen zijn) en omdat Sien en Sien (jaja 2 Sientjes!) ons afleidden en een beetje uit luiheid, zijn die achterwege gebleven. Nogmaals proficiat Jannicke en Lies met jullie mega schattige boelekes! :-)
En dan nu terug naar het onderwerp van dit bericht:
Een mouwloos jurkje, recht model (al lijkt dat bij mij wel een beetje A-lijn, the hips you know)
De ring van stof kocht ik ooit bij C&A en past perfect bij het kleedje.


Een boothals.
De hals- en armopeningen werkte ik af met een beleg, dat moet ik blijkbaar nog eens met een klein steekje vast zetten want het komt af en toe een beetje piepen zie ik op de foto.
Figuurnaden, niet eenvoudig in kant! Je kan er amper op tekenen dus soms was het wat gokken, maar uiteindelijk zitten ze wel op hun plaats :-)


Alweer een jurkje erbij!
Volgend schooljaar is het weer de module rok/pantalon die module volgde ik 2 jaar geleden ook al, ik wou een jaartje overslaan maar bijleren kan altijd en ik zou het echt missen. Maandagavond is me-time en 3 uur ongestoord naaien komt thuis niet of zeer zelden voor. 

Stof: Vrijdagmarkt in Maastricht

6 opmerkingen:

 1. Heel mooi!! Past als gegoten.
  En zeg nu zelf... Met dat mooie weer zouden mouwen toch een beetje warm zijn he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt knap :) kijk er naar uit om terug naar de les te komen
  Grtjs Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet zo mijn stofje maar jij staat er echt mee te blinken... heel mooi model van jurkje!!

  BeantwoordenVerwijderen